Mainos
Mainos

MOT: Turkulaisia kurdeja pidätetty terrorismiepäilystä Irakissa

Ylen MOT-ohjelman mukaan kolme turkulaista kurdimiestä on pidätetty tänä kesänä Irakissa epäiltynä islamistisesta jihadista eli pyhästä sodasta. Osa miehistä on vapautettu.

Kolme turkulaista kurdimiestä on pidätetty tänä kesänä Irakissa epäiltynä islamistisesta jihadista eli pyhästä sodasta. Kaksi miehistä on vapautettu mutta yksi on edelleen pidätettynä, kertoi Ylen MOT-ohjelma maanantaina.

Edelleen pidätettynä oleva mies on Suomen kansalainen. Hänet on pidätetty Irakissa kerran aiemminkin. Hänen epäillään johtavan Ansar al-Islam ja Ansar al-Sunna nimillä tunnettujen radikaaliryhmien tukiryhmää Turussa.

Ansar al-Islam on tehnyt viime aikoina Irakissa useita tappavia pommi-iskuja.

MOT kertoo useiden toisistaan riippumattomien kurdilähteiden vahvistaneen, että Turussa toimii tukiryhmä, johon kuuluu parisenkymmentä henkilöä. Lähteiden mukaan ryhmä on kerännyt toimittanut pienissä erissä käteistä rahaa Irakiin.

MOT:n toimittajan haastattelema pidätettynä oleva mies kiistää tukitoiminnan.

MOT:n mukaan Turun ryhmä on myös pitänyt yhteyttä Norjassa asuvaan Mulla Krekariin, Ansar Al-Islamin perustajaan. Haastattelussa Krekar kiistää yhteydet.

Terrorismiyhteyksien tutkimisesta Suomessa vastaa suojelupoliisi. Keskusrikospoliisi (KRP) auttaa tarvittaessa. Rikosylikomisario Teijo Ristolan mukaan KRP:n läntisen osaston Turun yksikkö ei ole ollut mukana kyseistä ryhmää koskevassa tutkinnassa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme