Mainos
Mainos

Motoristien liikenneonnettomuudet kasvussa

Moottoripyöräilijöiden ja mopoilijoiden vakavat liikenneonnettomuudet ovat kasvussa. Kesäkuun loppuun mennessä oli kuollut jo seitsemän mopoilijaa ja kahdeksan motoristia.

Synkältä näyttää heinäkuukin, sillä tänään kaksi nuorta moottoripyöräilijää kuoli Helsingissä menetettyään ajokkinsa hallinnan.

Mopojen lisääntyminen liikenteessä näkyy voimakkaasti myös onnettomuustilastoissa. Puolen vuoden aikana mopoilijoita on kuollut jo seitsemän, kun kahtena edellisvuonna sama saldo saatiin koko vuodelta.

Osa onnettomuuksista on mopoilijoista täysin riippumattomia, mutta usein vaaratilanteen aiheuttaa juuri mopoilija. Onnettomuuksia sattuu jonkin verran iäkkäämmille mopoilijoille, mutta tyypillisesti 15-16-vuotiaille.

Alkuvuosi on ollut synkkä myös muille kaksipyöräisille.

Liikenneturva tilastoi kesäkuun loppuun mennessä kahdeksan moottoripyöräilijän kuolemaa, siis tuplasti aiempien vuosien vastaavaa aikaa enemmän.

Moottoripyöräilijöitä loukkaantuu vuosittain vajaat 500. Viime vuonna kuoli yhteenä 22 moottoripyöräilijää.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 08.07.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme