Mainos
Mainos

MRSA-bakteeri leviää Suomessa ennätysvauhtia

Antibiooteille vastustuskykyinen MRSA-bakteeri leviää Suomessa tänä vuonna ennätysvauhtia. Helsingin Sanomien mukaan uusia tartuntoja on ilmoitettu jo yli tuhat. Määrä on lähes saman verran kuin koko viime vuonna yhteensä.

Suurista sairaanhoitopiireistä varsinkin Pirkanmaalla on jo pitkään ollut vaikein MRSA-tilanne. Tartuntojen määrä on lisääntynyt myös pääkaupunkiseudulla tänä vuonna.

Tutkimusprofessori Petri Ruutu Kansanterveyslaitoksesta toteaa, että bakteerin leviäminen on pysäytettävä nopeasti.

- Ulkomaisten esimerkkien valossa ei tarvita montakaan vuotta siihen, että tilanne voi heikentyä ja romahtaa sillä tavalla hallitsemattomaksi, että MRSA:n osalta joudutaan siirtymään pysyvästi toisenlaisiin antibioottihoitokäytäntöihin, Ruutu toteaa.

MRSA:han tehoavia lääkkeitä on olemassa, mutta ne ovat normaaleja antibiootteja kalliimpia ja sivuvaikutuksiltaan vaikeampia.

Yliopistosairaaloiden johto kokoontuu tänään pohtimaan keinoja bakteerin pysäyttämiseksi. Kutsun kokoukseen on lähettänyt sosiaali- ja terveysministeriö.

(Huomenta Suomen uutiset 26.08.2008)

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme