Mainos
Mainos

MTK ja Metsäteollisuus erimielisiä energiapuun tuesta

Metsäteollisuus tyrmää hallituksen torstaina eduskunnalle antaman esityksen järeän puun hakkuukohteista kerätyn energiapuun tuen puolittamisesta.

Metsäteollisuuden mielestä tällaisen ainespuun polttoa ei pidä tukea lainkaan, koska teollisuus joutuisi ostamaan puun omalla rahalla, mutta metsähakesähkön tuottaja saisi tukea valtiolta.  

Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan esityksen tavoitteena on edistää kuitu- ja tukkipuun käyttöä jalostuksessa sen sijaan että ne ohjautuisivat metsähakkeeksi ja polttoaineeksi sähkön ja lämmön tuotantoon.  

Maa- ja metsätaloustuottajien Keskusliiton MTK:n mielestä metsissä riittää puuta molempiin tarkoituksiin. Tuen puolittaminen luo järjestön mielestä vain lisää byrokratiaa.  

Hallitus antoi eduskunnalle myös esityksen polttoturpeen veron alentamisesta 1,90 euroon megawattitunnilta vuoden 2016 alusta lukien.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme