Mainos
Mainos

MTK jyrähti: Eläinaktivistin kirja mustamaalaa kotieläintuotantoa

Eläinaktivistin julkaisema kirja suomalaisten kotieläintilojen oloista saa jyrkkää kritiikkiä Maa- ja metsätaloustuottajien keskusliitolta (MTK).

MTK:n mukaan Eveliina Lungvistin tänään julkistettu kirja ”Salainen päiväkirja kotieläintiloilta” loukkaa tuottajia ja mustamaalaa suomalaista kotieläintuotantoa. Liiton mukaan kirja keskittyy kertomaan siitä, mitä kirjailija itse olettaa tuotantoeläinten tuntemuksista.

– Ja kirjan nimi - salainen päiväkirja - ei meillä ole mitään salaista. Hän on tervetullut kaikille tiloillemme vierailemaan, MTK:n tuotantoeläinten terveyden ja hyvinvoinnin asiantuntija Leena Suojala kertoo.

Suojalan mukaan eläinaktivistien toiminta kuormittaa kotieläintuottajia. MTK on huolissaan tuottajien henkisestä jaksamisesta.

– Mistä tulevaisuudessa löytyy uusia kotimaisen ruuan tuottajia tai harjoittelijoita maatiloillemme, kun elinkeinot ovat sairaita eläinyksilöitä jatkuvasti esille tuovien aktivistien salakuvausten ja nyt myös soluttautumisen kohteena?

Eläintenhoitajana kahdellakymmenellä eläintilalla työskennellytEveliina Lundqvist on kirjoittanut kokemuksistaan kirjan –Salainen päiväkirja eläintiloilla. Hänen kokemuksensa mukaan yhdelläkään tilalla tilanne ei ollut ongelmaton.

 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot