Mainos
Mainos

MTK: Kyläkaupat elintärkeitä

MTK:n johtokunta on ottanut kantaa maaseudun kauppapalvelujen säilyttämisen puolesta ja antanut tukensa Päivittäistavarakauppa ry:n pyrkimyksille palvelujen turvaamiseksi.

Moni on kyläkauppojen puolesta.


MTK muistuttaa, että kyläkauppa on tärkeä monelle maaseudulla pysyvästi asuvalle ja siellä lomaansa viettävälle varsinkin nyt, kun keskittyminen muutoin siirtää palveluja yhä kauemmaksi maaseutukylistä jopa monista taajamistakin.

MTK:n johtokunta yhtyy Päivittäistavarakauppa ry:n ajatuksiin kaupan palvelujen turvaamisen tärkeydestä ja kiireellisyydestä tarvittaessa valtiovallan erityisin tukitoiminkin. MTK patistaa kauppa- ja teollisuusministeriötä kiinnittämään nykyistä enemmän huomiota asuttavuuden kannalta tärkeiden palvelujen turvaamiseen tukemalla näitä palveluja tuottavia, usein pieniä yrityksiä. Palvelut työllistävät, luovat edellytykset ja kehittymismahdollisuudet sekä muulle yritystoiminnalle että maaseudulla asumiselle.

Tunnettua on, että laajassa yrittäjäkunnassa sukupolvenvaihdokset ovat ajankohtaisia. MTK sanoo, että tässä tilanteessa varsin kohtuullisella julkisella tuella saataisiin nuoria jatkamaan vanhempiensa työtä. Päinvastaiset viestit tätä vastoin saattavat aiheuttaa tarpeettoman suurta pakoa yrittäjäammateista.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme