Mainos
Mainos

MTK liioittelee susiuhkaa

Kenenkään pelkoa ei pidä väheksyä, mutta sen keinotekoinen lietsominen on edesvastuutonta, Luonto-Liiton susiryhmä painottaa.

Luonto-Liiton mielestä Maataloustuottajien keskusliitto (MTK) liioittelee susien aiheuttamaa uhkaa.

Luonto-Liiton susiryhmän mielestä MTK rummuttaa susikannan voimakkaan vähentämisen puolesta kestämättömillä väitteillä.

- Tutkimustuloksista ja suden normaaleista käyttäytymismalleista välittämättä järjestö rummuttaa susikannan voimakkaan vähentämisen puolesta sillä verukkeella, että jo pelkkä susien läsnäolo huonontaa elämänlaatua maaseudulla. Kenenkään pelkoa ei pidä väheksyä, mutta sen keinotekoinen lietsominen on edesvastuutonta, susiryhmän puheenjohtaja Mervi Koskela painottaa Luonto-Liiton tiedotteessa.

Liitto toivoo tuottajajärjestön tarjoavan neuvontaa susivahinkojen ennaltaehkäisyyn ja ajavan karjankasvattajien etua petoaitojen saamiseksi niitä tarvitseville tiloille.

Susiryhmä on Luonto-Liiton toimintaryhmä, jonka tarkoituksena on toimia Suomen suurpetojen suojelun edistämiseksi. Susiryhmä pyrkii levittämään tutkimuspohjaista tietoa suurpetojemme elintavoista, vaikuttamaan asenteisiin sekä vähentämään turhaa pelkoa ja vihaa petoja kohtaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot