Mainos
Mainos

MTK moittii hallitusta luopumistuen romuttamisesta

MTK:n puheenjohtajan Esa Härmälän mielestä hallitus halveksii viljelijöitä, kun se karsii rajusti luopumistukijärjestelmää tällä viikolla tekemällään päätöksellä. Tukea voidaan jatkossa käyttää vain, jos tila siirtyy kaupalla omistajalta toiselle.

Härmälä moittii Maaseudun Tulevaisuuden haastattelussa tänään hallitusta vakavasta maatalous- ja sosiaalipoliittisesta virheestä.

Luopumiseläkejärjestelmä on ollut viljelijöiden vaihtoehto vanhuus- ja työkyvyttömyyseläkkeen välissä. Härmälän mielestä pääministeri Paavo Lipposelta sietääkin kysyä, minkä neuvon hän antaa kainuulaiselle 60-vuotiaalle viljelijälle, jolla ei ole jatkajaa eikä ostajaa pelloille.

-Ainoa vaihtoehto on jatkaa tuotantoa 65-vuotiaaksi tai pyrkiä sairaseläkkeelle. Kainuussa tähän mennessä liki 40 prosenttiin luopumistukitapauksista on sisältynyt lupaus olla viljelemättä maata.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme