Mainos
Mainos

MTK:n Härmälä ei usko puupulaan

Puupula ei uhkaa metsäteollisuutta, mutta MTK on huolissaan paperin kulutuksen kasvulukemista tulevaisuudessa.

Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliiton MTK:n puheenjohtaja Esa Härmälä ei usko lähivuosien puupulaan. Härmälän mukaan vuoden alusta voimaan tullut metsäverotuksen muutos ei vaikuta metsänomistajien halukkuuteen tarjota puuta markkinoille.

Härmälän mielestä puuta kyllä saadaan, mikäli kysyntää riittää ja hintataso tyydyttää myyjiä.

- Kyllä veromuutos on aika hyvin ennakoitu. Uskon, että edellytykset puukaupan tasaiselle jatkumiselle ovat olemassa.

Paperin kulutuksen lasku uhkana

Viime vuonna muun muassa Pellervon Taloudellinen tutkimuslaitos PTT ja Työtehoseura ennustivat, että yksityisten metsänomistajien halukkuus myydä puuta pienenee nykyisestä tänä ja ensi vuonna. Arvio perustui metsänomistajille tehtyyn kyselyyn, jossa puolet ilmoitti olevansa epävarmoja myyntiaikeistaan.

MTK:n puheenjohtaja korosti tänään metsänhoitoyhdistysväen mhy-päivillä Seinäjoella, että metsänhoitoyhdistysten on tulevaisuudessakin jatkettava työtään palvelujensa parantamiseksi. Tähän usuttaa esimerkiksi se, että metsänomistajakunta on tulevaisuudessa yhä moninaisempi.

Puupulaa enemmän Härmälä oli huolissaan esimerkiksi paperin kulutuksen kasvulukemista tulevaisuudessa.

- Suuri kysymys on, ovatko paperin kulutuksen arvioidut kasvulukemat mahdollisia tulevaisuudessa vai viekö internet ja muu sähköinen asiointi jatkuvasti uutta tilaa paperinkulutukselta. Ennusmerkkejä tästä on olemassa jo Amerikasta, Härmälä aprikoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme