Mainos
Mainos

MTK:n johtokunta sovitteli maatalouskiistaa

Maataloustuottajien keskusliitto yrittää etsiä ratkaisua maataloustuista syntyneeseen kädenvääntöön.

MTK:n johtokunta on käynyt läpi kuluvan vuoden kansallisesta tukipaketista syntynyttä maatalouspoliittista selkkausta sovittelevassa hengessä. Kokouksessa kehotettiin jättämään tukiratkaisu keskustan ja hallituksen päätettäväksi.

Eteläisiä tuottajaliittoja edustava johtokunnan jäsen Kyösti Harju kertoi kokouksen jälkeen, ettei hän aio toteuttaa uhkaustaan erota keskustan jäsenyydestä. Lappeenrantalainen Harju oli viime vuonna ehdolla eduskuntaan Kymen vaalipiiristä ja keräsi lähes 6000 ääntä.

Harju vetosi viime viikolla kuuden muun etelän tuottajaliiton edustajan kanssa pääministeri Matti Vanhaseen tasapuolisen tukiratkaisun puolesta, ja liittojen edustajat uhkasivat erota keskustan jäsenyydestä, ellei hallitus hyväksy myös etelän viljelijöitä tyydyttävää tukiratkaisua. Harjun mukaan eroasiasta keskustellaan vielä eteläisten tuottajaliittojen kesken torstaina hallituksen päätöksen jälkeen.

Harju kertoi itse tyytyneensä siihen, että maidon pohjoisen tuen korotus on lainaa ensi vuoden tuesta. Maa- ja metsätalousministeri Juha Korkeaoja päätyi keskustan sisällä maidon tuen korotukseen korvaukseksi poistuvasta nurmituesta sen jälkeen, kun MTK oli hylännyt ministeriön esityksen tuen jaosta.

MTK:n johtokunnassa käytiin läpi myös viime syksynä tehtyä Etelä-Suomen kansallista tukea koskevaa 141-ratkaisua, joka ei etelän viljelijöitä tyydyttänyt. Harjun mukaan kuluva vuosi on etelän viljelijälle surkea, joskin ensi vuonna epäkohtia on mahdollista korjata.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot