Mainos
Mainos

MTK:n puheenjohtaja Hornborg eroaa

Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliiton puheenjohtaja Michael Hornborg eroaa tehtävästään. Hän ilmoitti päätöksestään MTK:n seminaarissa Helsingissä.

Ratkaisuaan perhesyillä perusteleva Hornborg aikoo siirtyä täysipäiväiseksi viljelijäksi vaimonsa kotitilalle. Hän kiistää, että etelän ja pohjoisen maatalousyrittäjien ristiriidat olisivat eron taustalla.

- Puheenjohtajan tehtävään kuuluu tällaisten riitojen hoitaminen. Painetta on ollut aikaisemminkin, mutta se ei ollut syynä erooni.

Onko MTK:lle tiedossa sellaista puheenjohtajaa, joka voisi ratkaista tämän ristiriidan?

- Kyllä varmasti. Silloin jos on isoja haasteita, pitää olla myös johtajuutta. Näen, että kyllä tämä ongelma pystytään vielä ratkaisemaan, Hornborg pohdiskelee.

Hän aikoo jättää eronpyyntönsä valtuuskunnan kevätkokoukselle, joka on koolla huhtikuun lopussa.

Kolme vuotta MTK:ta johtaneen Hornborgin kausi on ollut vaikea. Hän on saanut moitteita milloin etelän, milloin pohjoisen maatalousyrittäjiltä. Hänen erottamistaankin on puuhattu. Maatalouden tuet ovat muuttuneet ja viljelijät ovat sanoneet, ettei Hornborg puolusta tarpeeksi pontevasti järjestönsä jäsenten etua.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme