Mainos
Mainos

MTK närkästyi sikavideoista – "rikoslaista ankarampi aktivisteille"

Maa- ja metsätaloustuottajien Keskusliitto MTK on pahoittanut mielensä eläinaktivistien salakuvauskeikoista suomalaisilla sikatiloilla. MTK:n mukaan aktivistit valitsevat videoihinsa kuvamateriaalia erityisesti sairaiden eläinten hoitokarsinoista.

MTK kertoi tiedotteessaan jättäneensä syyskuussa oikeusministeriöön aloitteen, jossa esitetään rikoslain muuttamista tuotantotilojen ja työmaa-alueiden rikosoikeudellisen suojan parantamiseksi. MTK:n mukaan eläinaktivistien toiminta on lisännyt kannattavuusongelmissa painivien, vastuullisesti toimivien tuottajien henkistä ahdinkoa. Mukana lakialoitteessa ovat ruotsinkielinen maataloustuottajain keskusliitto SLC, Koneyrittäjät ja Suomen Turkistuottajain liitto.

45 minuuttia –ohjelma julkaisi tänään uutta kuvamateriaalia sikatilojen eläinten oloista. Videomateriaalilla eläinten ahtaista tiloista kertoi muun muassa se, että emakko ei mahtunut liikkumaan karsinassaan. Se joutuikin välillä mm. istumaan poikastensa päälle.

MTK:n mukaan materiaali ei kerro totuutta nykypäivän suomalaisesta sianlihantuotannosta. MTK vaatii, että Oikeutta eläimille –yhdistys luovuttaa eläinsuojeluviranomaisille viipymättä materiaalinsa leikkaamattomana sekä tiedot salakuvatuista tiloista ja kuvausajankohdista. MTK korostaa, ettei se hyväksy eläinsuojelusäädösrikkeitä ja toivoo, että valvontaeläinlääkärit pääsisivät pian arvioimaan kuvattujen sikatilojen oloja.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot