Mainos
Mainos

MTK: Pohjoisen isoilta tiloilta myös tukia pois

Tänään koolla ollut MTK:n valtuuskunta ei hyväksy esitystä maatalouden kansalliseksi tukiratkaisuksi sika- ja siipikarjatilojen osalta.

MTK:n valtuuskunta hyväksyi tämän vuoden kansallisen tukiesityksen muilta osin, mutta rajasi kiistanalaisen sikojen ja siipikarjojen tukiratkaisun ulkopuolelle. Valtuuskunta haluaa, että asiasta jatketaan neuvotteluja valtion kanssa.

MTK:n puheenjohtaja Michael Hornborg kertoi MTV:n uutisille, että ratkaisua haetaan ns. modulaatiomallista, jolla pohjoisen isoilta sika- ja siipikarjatiloilta leikattaisiin saman verran tukea kuin etelän A-ja B-alueen sika- ja siipikarjatiloilta.

Ison tilan raja menisi 20 000 - 25 000 euron tuessa. Pienimpiä tiloja leikkaus ei koskisi.

MTK:n johto neuvottelee tukiratkaisusta maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan (kesk.) kanssa tänä iltana.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot