Mainos
Mainos

MTK-pomo pui viljelijän tuskaa: "Kanan perästä valmis tuote, kaupassa hinta yli kolminkertaistuu siitä minkä tuottaja saa"

Maanviljelijän heikko asema elintarvikeketjussa ei ole parantunut, vaikka puhetta on viime vuosina paljon piisannut. Näin arvioi MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila maatalouden ikuista puheenaihetta MTV:n Uutisextrassa.

– Poliitikot ovat huomanneet tämän ongelman ja ryhtyneet EU:ssa toimiin epäterveitä kauppatapoja vastaan. Toivottavasti myös Suomessa seurataan perässä, Marttila sanoo.

Ruisleipä on ollut esimerkkinä klassikko, kuinka vähän tuotteesta jää rahaa viljelijälle. Tuottajan siivu ruisleivän hinnasta on vain kolmisen prosenttia, Marttila muistuttaa.

MTK:n puheenjohtaja kertoo MTV:n Uutisextrassa toisenkin esimerkin: kananmunan.

– Kanan perästä tulee ihan valmis syötävä tuote. Kun kananmuna kuljetetaan kauppaan, niin sen hinta yli kolminkertaistuu siitä minkä tuottaja saa. Kananmunan hinnastakin suurin osuus menee kaupalle, Marttila sanoo.

MTV:n Uutisextra lauantaina kello 19.10, vieraana MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme