Mainos
Mainos

MTV esittelee kolmen maan hävittäjät - Tältä ne näyttävät, täällä ne voit bongata

Selkämerellä ja osissa länsirannikkoa on tällä ja ensi viikolla mahdollisuus bongata Yhdysvaltojen F 16 -hävittäjiä, Ruotsin Jas Gripen -hävittäjiä sekä Suomen puolustusvoimien F 18 Hornet -hävittäjiä.

F-16 on Yhdysvaltojen käyttämä yksimoottorinen hävittäjä. Asejärjestelmä eroaa Suomen Horneteista vain vähän, kertoo Satakunnan lennoston komentaja Juha-Pekka Keränen.

– Suorituskyvyltään F-16 on Hornetin kaltainen.

Jas Gripen on Ruotsin puolustusvoimien yksimoottorinen hävittäjä. Se on harjoituksessa käytettävistä kolmesta hävittäjästä kaikkein pienin, mutta suorituskyvyltään hyvin lähellä kahta muuta tyyppiä, Keränen kertoo.

Suomen puolustusvoimien käyttämässä Hornetissa on kaksi moottoria. Asejärjestelmät erovat hieman kahdesta muusta hävittäjästä.

Taisteluharjoitukset pidetään aamupäivisin

Koulutustapahtumia pidetään yksi päivässä, aamupäivällä kello 10:nen ja 12:sta välillä, Keränen kertoo.

– Aikataulu voi muuttua sääolosuhteiden takia.

Suomalaiskoneet nousevat tällä viikolla ilmaan Pirkkalasta ja amerikkalaiskoneet Ämarin lentotukikohdasta, Virosta.

– Ilmassa on tällä viikolla yhtä aikaa kaksi konetta, kertoo Keränen.

Ensi viikolla suomalaiskoneet tulevat Kuopiosta, ruotsalaiskoneet Luulajasta ja amerikkalaiskoneet edelleen Ämarista. Ensi viikolla voi ilmassa olla yhtä aikaa jopa 14 konetta.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme