Mainos
Mainos

MTV kuvasi vaarallisen suojatien: Autot vauhdilla yli, vaikka kaivinkone peittää näkyvyyden – mitä mieltä on poliisi?

MTV Uutiset kuvasi eilen jalankulkijalle vaarallista suojatietä. Tuon suojatien kohdalla autot ajelevat vauhdilla sen yli, vaikka kaivinkone peittää näkyvyyden lähes täysin.

Tilanne Helsingin Metsäläntiellä herättää kysymyksiä myös liikennesääntöjen kannalta.

Jokainen kuski – ainakin toivottavasti – tietää, että jos suojatien eteen on pysähtynyt auto, on viereiselläkin kaistalla pysähdyttävä.

Entä jos suojatien edessä onkin tietyömaa ja paikallaan seisova kaivinkone?

Poliisi: Kuljettajien sopeutettava nopeutensa

Ylikomisario Jarkko Lehtinen Helsingin poliisista valistaa, miten tilanteessa pitäisi toimia.

– Suojatietä lähestyvän ajoneuvon kuljettajan on ajettava sellaisella nopeudella, että hän voi tarvittaessa pysäyttää ennen suojatietä, Lehtinen toteaa.

Jokaisen auton ei siis välttämättä tarvitse pysähtyä aivan kokonaan, mutta käytännössä nopeutta on laskettava runsaasti.

– Kuljettajien on sopeutettava ajonopeutensa kaivinkoneen aiheuttamaan huonoon näkyvyyteen siten, että kuljettaja ehtii pysäyttää auton ennen näköesteen takaa tulevaa jalankulkijaa, Lehtinen kiteyttää.

Järjestelyjä selvitetään vielä

Metsäläntien tietyömaan tilapäisistä liikennejärjestelyistä, joilla kulkijoita varoitetaan työmaasta ja ohjataan oikeille reiteille, on vastuussa Helsingin kaupunki.

Lehtisen mukaan tietyömaan liikennejärjestelyjä tullaan vielä selvittämään.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme