Mainos
Mainos

MTV:n alkoholiselvitys: Kansa poliitikkoja sallivampaa – yli puolet vapauttaisi alkoholilakia entisestään

MTV Uutisten suuresta alkoholiselvityksestä käy ilmi, että yli puolet ihmisistä sallisi viinien myynnin ruokakaupoissa ja 13 prosenttia toisi ruokakauppoihin myös väkevät viinat. 

Viinit sallisi ruokakaupoissa 43 prosenttia ihmisistä ja 13 prosenttia vapauttaisi jopa väkevien viinojen myynnin, selviää MTV Uutisten teettämästä kyselystä.

Vuoden alussa jo tapahtuneisiin alkoholilain lievennyksiin suhtautuu myönteisesti tai täysin kielteisesti jopa 80 prosenttia. Vain 13 prosenttia palauttaisi tilanteen entiselleen ja kieltäisi jopa 5,5-prosenttisten alkoholijuomien myynnin ruokakaupoissa.

Suurin osa ei usko, että alkoholin myynnin vapauttaminen lisäisi rikollisuutta. Vain rattijuopumuksien lisääntymistä pidettiin todennäköisenä alkoholilain vapautumisen jälkeen.

25 prosenttia pitää melko todennäköisenä ja 14 prosenttia pitää erittäin todennäköisenä, että rattijuopumukset lisääntyvät. 33 prosenttia ei pidä niiden lisääntymistä todennäköisenä eikä epätodennäköisenä.

Suurin osa ei usko kuolleisuudenkaan lisääntyvän uuden alkoholilain voimaantulon jälkeen. THL puolestaan arvioi ennen lakiuudistuksen voimaantuloa, että se lisäisi alkoholikuolemia 150 hengellä vuosittain.

Vaikutukset kuolleisuuteen nähdään kuitenkin vasta loppuvuodesta 2019.

MTV Uutisten teettämään kyselyyn vastasi tuhat henkeä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme