Mainos
Mainos

MTV:n Haapala hallituskriisistä: Tällaista ei ole nähty milloinkaan

MTV Uutisten politiikan toimituksen esimies Timo Haapala huomauttaa Kymmenen uutisissa, että hallituksen hajottamisella uhkaaminen on kovinta mahdollista vallankäyttöä pääministeriltä – etenkin, kun se tehdään julkisesti.

Haapala kertoo, ettei muista nähneensä vastaavaa koskaan aiemmin.

– Tällaista ei ole nähty milloinkaan. Panokset ovat kovat ja on kovaa hermopeliä, kumpi tässä perääntyy.

Sipilä neuvottelee sote-ratkaisusta MTV:n tietojen mukaan yön yli kokoomuksen puheenjohtajan Alexander Stubbin, sisäministeri Petteri Orpon sekä perhe- ja peruspalveluministerin Juha Rehulan kanssa.

Haapala uskoo, että neuvotteluissa yritetään vilpittömästi löytää ratkaisua.

– Jäi vaikutelma, ettei hallitusta päästettäisi kaatumaan. Jos hallitus kaatuu tähän, se on ansainnut kaatumisensa, Haapala näpäyttää.

Sipilä totesi tänä iltana pitämässään tiedotustilaisuudessa, että aikoo puhua presidentille, jos sopuun sote-alueiden määrästä ei päästä aamuun mennessa. Tämä tarkoittaisi hallituksen hajottamista.

Keskusta on pitänyt kiinni 18 alueen sote-mallista, kun kokoomus olisi valmis tulemaan vastaan 12 alueeseen. Kiistassa on kuitenkin muitakin ulottuvuuksia kuin sote-alueiden määrä.

Haapala kertoo, että kokoomuksen ja keskustan välinen luottamus on ollut heikkoa ja kyse on myös valtapelistä.

– Keskustassa ajatellaan, että on ajettu niin kokoomuslaista politiikkaa, että pääministeripuolueena täytyy näyttää merkki omasta vallastaan. Lisäksi keskustassa on hirveästi punamultaihmisiä, jotka olisivat mieluummin nähneet SDP:n hallituksessa.

– Keskusta pelkää kokoomuksen yksityistämisintoa. Kokoomuksessa pahimpia pelkoja on, että edessä olisi jopa maakuntavero.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme