Mainos
Mainos

MTV:n internetkysely: Enemmistö kannattaa lasten nettirajoituksia

Selvä enemmistö MTV:n uutisten internetkyselyyn vastanneista ei uskalla antaa lapsensa liikkua vapaasti internetissä.

Vastaajista noin kaksi kolmesta ei uskalla sallia lapselleen vapaata internetin käyttöä.

Internetissä on paljastunut lasten törkeitä hyväksikäyttötapauksia. Kyselyssä kysyttiin, uskallatko antaa lapsesi liikkua vapaasti nettisivuilla.

Moni rajoittamisen kannattaja perustelee, että lapsi ei osaa varoa internetin vaaranpaikkoja.

- Lapsilla ei ole tarpeeksi tietoa ja ymmärrystä netissä liikkuvien hyväksikäyttäjien välttämiseksi. Netti on myös niin pullollaan kaikkea roskaa ja siivottomuuksia, joita lasten ei tarvitse nähdä tai asioita, joita lapsi ei pysty tulkitsemaan oikeaksi, vääräksi tai edes sopivaksi, perustelee nimimerkki "Mitkä tavat...".

Joka kolmas uskaltaa antaa lapsensa liikkua vapaasti netissä.

- Väitteeni perustuu täyteen luottamukseen lapsistani. Olemme keskustelleet asiasta jo vuosia ja uskon heidän pystyvän käyttäytymään järkevästi netissä, perustelee nimimerkki "Kertokaa lapsillenne".

MTV:n uutisten internetkyselyyn vastasi yli 1200 ihmistä.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot