Mainos
Mainos

MTV:n kirjeenvaihtaja: Putinin ja Trumpin Helsinki-kohtaamisen tiellä monta muuttujaa

Venäjän presidentin Vladimir Putinin ja Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin tapaaminen Helsingissä on tällä hetkellä vasta mahdollisuus, sanoo MTV Uutisten Venäjän kirjeenvaihtaja Iida Tikka.

Tapaamista ei ole vielä virallisesti ehdotettu, ja ehdotuksen jälkeenkin edessä olisi vielä monta muuttujaa.

– Tahojen pitäisi mahtua samaan pöytään, ja pitäisi olla todellista arkista asiaa, jota huippukokouksessa käsitellä, Tikka toteaa.

Putin on väläytellyt mahdollisuutta järjestää valtionpäämiesten tapaaminen Helsingissä Arktisen neuvoston huippukokouksen yhteydessä.

– Putin selvästi pitää ajatuksesta, mutta pitää muistaa, että tarvitaan myös toinen osapuoli, Tikka toteaa.

Putin kertoi ideastaan tavatessaan Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistöä. Tapaamisessa keskusteltiin myös konkreettisista kahdenvälisistä aiheista, kuten Hanhikiven voimalasta sekä maiden kauppasuhteista.

Putin kommentoi myös Venäjällä tapahtuneita korruption vastaisia mielenosoituksia, verraten niitä arabikevääseen ja Ukrainan vallankumoukseen. Hän myös väitti, että joku käyttää mielenosoituksia omien poliittisten intressiensä ajamiseen, leimaten mielenosoitukset näin hämäräperäisiksi.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme