Mainos
Mainos

MTV:n kysely: Halla-aho peittoaa selvästi Soinin kannatusvertailussa – "Hän on saanut kenttää yhteen"

Perussuomalaisten viime kesänä valittu puheenjohtaja Jussi Halla-aho saa perussuomalaisten kenttäväeltä hyvät arviot ensimmäisen puolen vuoden työstään.

MTV Uutisten kyselyssä peräti 88 prosenttia puolueen piiripäättäjistä katsoo Halla-ahon onnistuneen tehtävässään vähintään hyvin. Selvä enemmistö eli 60 prosenttia hyvän arvosanan antaneista arvioi Halla-ahon pärjänneen suorastaan "erittäin hyvin".

Kiinnostavaa kyselyssä on verrata Halla-ahon saamia arvioita hänen edeltäjänsä Timo Soinin vuosi sitten saamiin arvioihin. Tässä vertailussa Halla-aho päihittää Soinin selvästi.

Halla-aho peittoaa selvästi Soinin

Kun MTV Uutiset kysyi vuosi sitten perussuomalaisten piirihallitusten jäseniltä arvioita Soinin onnistumisesta, 72 prosenttia antoi puheenjohtajalleen hyvän tai erittäin hyvän arvosanan.

Vain 36 prosenttia katsoi Soinin onnistuneen erittäin hyvin. Soinin silloin saamat arvosanat ovat siis selvästi huonommat kuin Halla-aholla nyt.

Lukemat eivät toki ole täysin vertailukelpoiset, koska vuoden takaisen mittauksen jälkeen puolue on hajonnut, ja Soini edustaa nykyään eri puoluetta, Sinistä tulevaisuutta.

Onkin selvää, että puolueen hajoamisen myötä perussuomalaisten piiriorganisaatioista lähti Soinin hengenheimolaisia, mutta jäljelle jäänyttä enemmistöä Halla-ahon johtamistyyli selvästi miellyttää.

– Itse en äänestänyt Halla-ahoa puoluekokouksessa, mutta hän on mielestäni hyvin onnistunut puheenjohtajana. Hän on erinomaisesti omaksunut ja ymmärtänyt puoluedemokratian merkityksen ja sen, että puheenjohtaja ei ole koko puolue, sanoo Mika Kivimaa Keski-Pohjanmaalta PS:sta.

– Hän on onnistunut puolueen politiikan terävöittämisessä ja saanut kenttää yhteen, sanoo puolestaan Lasse Lehtinen Keski-Pohjanmaan piiristä.

Kenttäväkeä ei tunnu haittaavan se, että Halla-aho johtaa puoluettaan Brysselistä käsin, europarlamentaarikon tehtävän ohella. Seitsemän kymmenestä pitää Halla-ahon ratkaisua etäjohtamisesta oikeana.

Piiripäättäjien enemmistö ei myöskään näytä haikailevan puolueesta eronneiden perään. 57 prosenttia vastanneista piti puolueen jakautumista enemmän myönteisenä kuin kielteisenä asiana.

17 prosenttia arvioi, että juuri mikään ei ole muuttunut, ja 25 prosenttia piti jakautumista enemmän kielteisenä kuin myönteisenä asiana.

Kyselyn teki MTV Uutisten toimeksiannosta Corefiner Oy. Kysymykset lähetettiin kaikille puolueiden piirihallitusten jäsenille. Kysely toteutettiin 7.-27.12.2017. Kyselyyn vastasi 163 perussuomalaisten piirihallitusten jäsentä, mikä on 56 prosenttia kaikista.

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot