Mainos
Mainos

MTV:n kysely: Hoitojonot yhä pitkiä

Yli kuusi kuukautta sairaalahoitoon jonottavien määrä on vielä kaukana tavoitellusta nollatasosta.

MTV:n Huomenta Suomen kyselyn mukaan erikoissairaanhoitoa jonottaa edelleen yli 11 000 suomalaista.

Kesäkuisesta sosiaali- ja terveysministeriön selvityksestä laskua on tapahtunut niukalti.

Vuodenvaihteen jälkeen hoitotakuun luonne muuttuu, kun sairaanhoitopiirien valvonta päättyy ainakin ministeriön osalta.

Hoitatakuun nimissä tavoiteltu nollajono jäänee tämän hallituskauden aikana saavuttamatta. Alunperin jonojen piti olla kurissa jo vuosi sitten, mutta kesän alussa sairaalahoitoon jonotti yli puoli vuotta vielä noin kolmetoistatuhatta ihmistä.

MTV:n Huomenta Suomi kysyi sairaanhoitopiirien johtajaylilääkäreiltä tämän hetkistä tilannetta.

Kirittävää riittää, sillä erikoissairaanhoidon jonossa on edelleen yli 11 000 suomalaista.

Jonottajien määrä on lisääntynyt kesäkuisesta Pohjois- ja Itä-Savossa sekä Hämeessä. Pohjois-Savon yli tuhannen ihmisen jonossa ovat käsikirurgiaa ja pienortopediaa tarvitsevat potilaat.

Helsingin ja uudenmaan piirissä jonon nousevaa suuntaa selittää osittain taakse jäänyt kesä, jolloin jonon purku oli lähes pysähdyksissä.

Jonojen kuromista alaspäin on tapahtunut muun muassa Satakunnassa, Keski-Suomessa ja Etelä-Karjalassa. Pohjois-Pohjanmaalla tulosta on saatu vasta, kun jonotilanteeseen on kiinnitetty erityistä huomiota.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot