Mainos
Mainos

MTV:n kysely: Keskusta ja RKP eurovaalien häviäjät

MTV:n uutisten teettämän tutkimuksen mukaan kesäkuun eurovaalien suurimmat häviäjät ovat keskusta ja RKP. Molemmat puolueet ovat menettämässä yhden paikan europarlamentissa. Keskusta paikkaluku laskisi kolmeen, ja RKP jäisi kokonaan ilman edustajaa.

Kyselyn mukaan vaalien suurin voittaja on perussuomalaiset. Viime eurovaaleissa rannalle jäänyt puolue sai 0,5 prosentin kannatuksen, nyt kysely ennustaa 5,7 prosentin kannatusta. Perusuomalaisten ja kristillisdemokraattien vaaliliitto on saamassa europarlamenttiin yhden edustajan.

Muiden puolueiden paikkaluku on tutkimuksen mukaan pysymässä edellisvaalien tasolla, vaikka esimerkiksi kokoomuksen kannatus onkin kasvamassa 23,7 prosentista 26,5 prosenttiin.

Uudessa europarlamentissa on nykyisten 14 suomalaisedustajan sijasta 13 edustajaa.

Haastattelututkimuksen teki TNS Gallup Oy MTV3:n toimeksiannosta tammikuussa.2009. Haastatteluja tehtiin kaikkiaan 2 826.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme