Mainos
Mainos

MTV:n kysely keskustaväelle: Joka kolmas pitää alkoholilinjauksia liian sallivina

Alkoholijuomien myynnin vapauttaminen herättää vastustusta keskustan kenttäväessä. Linjausten mukaan esimerkiksi ruokakauppoihin on tulossa 5,5 prosentin vahvuisia juomia, kun nykyisin raja on 4,7 prosenttia eikä valmistustavalla ole väliä.

MTV:n kyselyssä keskustan piirihallitusten jäsenille joka kolmas vastaaja pitää alkoholilain uudistuksen linjauksia liian sallivana.

– Alkoholin saanti elintarvikeliikkeistä on jo nykyisin liian löysää. Ei kontrolloida sitä, miten humaltuneet ostavat alkoholia, ja se on sitten vielä vahvempaa jatkossa, sanoo Helena Aaltonen keskustan Kainuun piirihallituksen varapuheenjohtaja. 

– Näiden ongelmakäyttäjien ongelmat lisääntyvät. Tavallinen käyttäjä kyllä Alkosta saa sen, mitä käyttää, arvioi Veikko Kuusela keskustan Keski-Pohjanmaan piirihallituksen jäsen.

Corefiner teki MTV Uutisten toimeksiannosta kyselyn keskustan piirihallitusten jäsenille 3.-21.12. Kyselyyn vastasi 180 henkilöä eli vastausprosentti oli 56.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme