Mainos
Mainos

MTV:n kysely: Kuntajohtajilta murskatuomio kunta- ja sote-uudistuksesta

Jyrki Kataisen (kok.) hallitus saa MTV:n kyselyssä kuntajohtajilta murskatuomion kunta- ja sote-uudistusten valmistelusta. Enemmistö kunnan- ja kaupunginjohtajista arvioi, että myös tuore Alexander Stubbin (kok.) hallitus selviää huonosti jatkovalmistelusta.

MTV Uutiset teetti kunta- ja sote-uudistuksesta kyselyn verkkopaneelissa kaikille 322:lle kunnan- ja kaupunginjohtajalle, joista puolet eli 161 vastasi. Tulos edustaa hyvin kuntajohtajien näkemyksiä.

Kataisen hallitus sai kunnan- ja kaupunginjohtajilta murskatuomion kunta- ja soteuudistuksen valmistelusta, peräti 93 prosenttia katsoi, että onnistuminen oli huonoa.

Usko nykyisen hallituksen onnistumiseen on jonkin verran parempi, mutta ei kehuttava. Kaksi kolmesta vastaajasta arvioi, että jatkovalmistelu sujuu Stubbin hallitukselta melko tai erittäin huonosti.

Kunta- ja sote-uudistusten valmistumiseen tällä vaalikaudella uskoo vain harva kuntajohtaja.

Kyselyajankohta oli 17.-26.6. Aikavälin loppupuolella parlamentaarinen ohjausryhmä pääsi odotetusti sopuun sote-lain keskeisistä pykälistä. Kyselyn toteutti Think If Laboratories -yhtiö.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme