Mainos
Mainos

MTV:n kysely: Niinistö presidenttipelin ennakkosuosikki

Kokoomuksen Sauli Niinistö on MTV:n uutisten teettämän kyselyn mukaan ylivoimainen ennakkosuosikki seuraavaksi presidentiksi. Muiden kannatuskyselyiden tapaan kokoomus jyrää nyt myös presidenttipelissä, ja sekä keskusta että varsinkin SDP tulevat kaukana perässä.

MTV:n Research Internationalilla teettämän kyselyn mukaan Niinistöä kannattaisi seuraavaksi presidentiksi reilu 30 prosenttia vastaajista. Toiseksi ylsi niin ikään kokoomuslainen Alexander Stubb 14 prosentin kannatuksella. Stubissa näyttäisi vetoavan hänen kosmopoliitti karismansa.

- Ei tarvitsisi tulkkia missään ja kuka on hoitanut ulkopolitiikan nyt paremmin kuin Stubb, kyselee joensuulainen Martti Pappinen.

Kolmossijalle presidenttikyselyssä sijoittui keskustan Matti Vanhanen seitsemän prosentin kannatuksella ja neljänneksi kiilasi kuntavaaleissa vaalivoiton tehnyt perussuomalaisten Timo Soini. Molemmat SDP:n ehdokasnimet, Erkki Liikanen ja Paavo Lipponen, saivat molemmat vain kolmen prosentin kannatuksen.

Kyselyn muutkin ehdokasnimet, Suvi-Anne Siimes, Jorma Ollila ja Pekka Haavisto, saivat vain muutaman prosentin hajakannatusta.

MTV:n kyselyn ehdokasnimet valitsi toimitus. Kysely tehtiin joulukuun lopussa vajaalle tuhannelle äänestysikäiselle. Kyselyn virhemarginaali on 2,8 prosenttiyksikköä suuntaansa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme