Mainos
Mainos

MTV:n kysely poliisilaitoksille: Massarikosten selvitysprosentti ei parane

Poliisilaitokset eivät usko massarikosten selvitysprosentin paranemiseen.

MTV:n uutiset lähetti 20:lle suurimman kaupungin poliisipäällikölle kyselyn, jossa kysyttiin mistä massarikosten huono selvitysprosentti johtuu ja miten sitä voisi parantaa. 19 laitosta vastasi. Kysely antaa synkän kuvan poliisin nykytilasta.

Massarikosten selvitysprosentti on huono. Esimerkiksi varkauksien selvitysprosentti on pudonnut 1980-luvun alun yli kolmestakymmenestä nykyiseen runsaaseen kymmeneen. Massarikostutkijan työ ei ole helppoa.

- Toki, jos aikaa ja resursseja olisi enemmän, juttuja tutkittaisiin enemmän. Siten voitaisiin löytää jotain mitä ei tällä hetkellä pystytä selvittämään, sanoo massarikoksia tutkiva vanhempi konstaapeli Jonna Ranta Helsingin poliisista.

Lähes kaikki laitokset pitivät massarikosten huonoa selvitysprosenttia keskeisenä ongelmana. Se luo turvattomuuden tunnetta ja heikentää lainkuuliaisuutta.

Apulaispäällikkö Risto Äijälä sanoo, että kyse on poliisitoiminnan uskottavuudesta. Massarikosten selvitysprosentin nosto edellyttäisi selkeää painopisteen muutosta, mutta sitten tingittäisiin jostain muusta.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 04.11.2001)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme