Mainos
Mainos

MTV:n kysely: Suomalaiset eivät helly kerjäläisille

MTV:n uutisten nettikyselyn mukaan suomalaiset eivät lämpene kadulla kerjääville.

Kyselyyn on vastannut muutaman päivän sisällä jo yli 5800 henkilöä, ja tulos on selvä: jopa yli 93 prosenttia vastanneista ei halua tai voi antaa rahaa kerjäläiselle.

Monet perustelevat kieltävää vastaustansa sillä, että rahaa ei voi muille antaa, kun sitä ei ole itselläkään. Useassa vastauksessa uskotaan, että kerjäläisten rahallinen avustaminen tuo heitä Suomeen yhä lisää. Lisäksi heistä voi tulla vaativampia, ja taustalla voi olla järjestäytynyttä rikollisuutta.

Nim. ikäihminen: "En. Minulla ei ole varaa matkustaa ulkomaille, eikä omistaa autoa ja nyt eläkkeelle jäätyäni joudun luopumaan kodistani. En halua tukea nuoria ihmisiä kerjäämään!"

Osalla myös on kokemusta röyhkeistä kerjäläisistä.

Nim. asiakas: "En. Kerjäläiset ovat muuttuneet röyhkeämmiksi,jos joutuu asioimaan useassa eri liikkeessä on jo todella vaikeuksissa koska heitä on kaikkialla."

Monet kieltävästi vastanneet haluaisivat kerjäläisten menevän joko Suomessa töihin tai takaisin kotimaahansa. Monen mielestä kerjäläiset ovat lähtömaansa tai EU:n vastuulla, ei Suomen.

Ruokaa ja vaatetta rahan sijaan

Nim. mä: "En. EN ANNA. tarvitsen itse ansaitsemani rahat. mielestäni kaikki vain töihin tienaamaan omat rahansa. töitä kyllä löytyy jos vain viitsii ottaa vastaan."

Osa kieltävästi vastanneista kuitenkin antaa kerjäläiselle ruokaa ja vaatetta rahan sijaan.

Rahaa kerjäläiselle antava vähemmistö perustaa usein apunsa lähimmäisen auttamisen periaatteeseen.

Nim. JP: "Kyllä. Tottakai annan, eikö maailmassa olekin liian vähän solidaarisuutta? Jos kerran me emme ole vastuussa lähimmäisistämme niin kuka sitten? Ei kerjäläiset ole ongelma vaan se hysteria mihin porvarihallitus ihmisiä ajaa, kyllä heidät voitaisiin vastaan ottaa asiallisemminkin kuin jättämällä kadunkulmaan kerjäämään, herätkää!"

Nim. Hilleviivi: "Kyllä. Jos joku ryhtyy kerjäämään, niin on siinä vitsit vähissä. Henkiset resurssit ei kaikilla riitä syystä tai toisesta parempaan."

Kerjäläisiä on näkynyt jo jonkin aikaa Suomen katukuvassa. Valtaosa heistä on lähtöisin köyhistä olosuhteista Romaniasta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme