Mainos
Mainos

MTV:n kysely: Suomalaisten huoli Ukrainan kriisistä kasvanut dramaattisesti

Lähes 80 prosenttia suomalaisista pitää Ukrainan kriisiä uhkana Euroopan rauhalle, kertoo MTV Uutisten kysely.

Viime kuukausien sotaisat tapahtumat Itä-Ukrainassa näkyvät kyselyssä, sillä vielä maaliskuussa hieman alle 70 prosenttia katsoi kriisin uhkaavan Euroopan rauhaa.

Yhtä lailla on kasvanut niiden ihmisten joukko, joiden mielestä kriisi uhkaa suoraan tai välillisesti myös Suomea. Kun maaliskuussa näin ajatteli ”vain” 45 prosenttia, nyt lukema on jo 61 prosenttia.

Sukupuolten välillä on nähtävissä selviä eroja. Sitten maaliskuussa tehdyn kyselyn erityisesti miehet näyttävät havahtuneen Ukrainan kriisin mahdollisiin vaikutuksiin Euroopan rauhalle. Kun kevättalvella miehistä 65 prosenttia arveli kriisin uhkaavan Euroopan rauhaa, nyt lukema oli 77 prosenttia.

Vastaavasti naisista erityisen suuri joukko on viimeksi kuluneen puolen vuoden aikana alkanut ajatella, että kriisi uhkaa myös Suomen turvallisuutta suoraan tai välillisesti. Kun asiaa tiedusteltiin puoli vuotta sitten, naisista 46 prosenttia katsoi kriisin uhkaavan Suomea. Nyt vastaava lukema oli peräti 65 prosenttia.

Ukrainan kriisin kärjistymistä heijastavat myös Suomen ja Venäjän suhteisiin liittyvät vastaukset. Tuoreessa kyselyssä 63 prosenttia arvioi kriisin huonontavan Suomen ja Venäjän suhteita. Maaliskuussa lukema oli 43 prosenttia.

Mielipidetiedustelu tehtiin 19.–22.8.2014. Siihen vastasi 1529 henkilöä. Vastaajat ovat iän, sukupuolen ja asuinpaikan suhteen edustava otos täysi-ikäisistä suomalaisista. Tutkimus toteutettiin verkkopaneelissa. Virhemarginaali on suurimmillaan 3% suuntaansa. Tutkimuksen teki MTV Uutisten toimeksiannosta Think If Laboratories Oy.

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot