Mainos
Mainos

MTV:n kysely: Tulot vaikuttavat onnellisuuteen

Tulot vaikuttavat onnellisuuteen. MTV:n teettämästä onnellisuusbarometristä selviää myös, että suomalaiset ovat suhteellisen tyytyväisiä itseensä ja moni kokee vaikeuksien elämässä vahvistaneen.

MTV:n teettämä onnellisuusbarometri kertoo, että tulojen ja onnellisuuden yhteys näkyy aikaisempaa vahvemmin. Myös koulutus lisää onnellisuutta.

- Suunta on kyllä se, että jos tulotaso nousee niin silloin onnellisuuskin hiukan nousee. Ei tietenkään tulotasojen suhteessa, mutta lievää nousua oli, onnellisuustutkija Markku Ojanen Tampereen yliopistosta kertoo.

Koulutuksen ja rahamassin lisäksi onnellisuutta lisäsi parisuhteessa eläminen sekä tyytyväisyys itseensä. Peräti 63 prosenttia vastaajista oli melko tyytyväisiä itseensä.

Vastaajien käsitys vaikeuksista selviytymisestä oli hyvin myönteinen. Ongelmista on opittu. 42 prosenttia koki vaikeuksien johtaneen vahvistumiseen ja kehittymiseen.

Tutkimuksessa löytyi myös vähemmän onnellisten ryhmiä. Yrittäjien, opiskelijoiden, eläkeläisten ja työttömien onnellisuus oli muita ryhmiä alempi.

Barometriin vastasi 1456 henkilöä, joista 927 oli naisia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot