Mainos
Mainos

MTV:n meteorologi: Lämpöennätys oikeasti mahdollinen huomenna

Joulukuun lämpöennätys saattaa mennä huomenna rikki. Tänäänkin Ahvenanmaalla on mitattu 8,4 asteen lukema ja varsinainen lämpöaalto rantautuu vasta huomenna.

-Kyllä huomenna joulukuun lämpöennätys on oikeasti mahdollinen. Tuuli on myös voimakasta, toteaa MTV:n meteorologi Liisa Rintaniemi.

Maan lounaisosissa lämpötila kohoaa huomenna 10-11 asteeseen. Lapissakin ollaan huomenna plussan puolella.

- Ahvenanmaalla lämpötila saattaa kohota parhaimmillaan jopa 12 asteen tuntumaan. Veikkaisin kyllä, että huomisesta tulee mittaushistorian lämpimin joulukuun päivä Suomessa. Yllättävää on myös se, että ollaan menty jo yli joulukuun puolivälin, pohtii Rintaniemi.

Lämmin ilmamassa on lähtenyt liikkeelle Afrikan länsipuolelta. Rintaniemi huomauttaa, että ilmavirtauksissa ei ole ollut sinänsä mitään epänormaalia. Tosiasia on kuitenkin, että lämpöennätyksiä on kuitenkin paukutettu uusiksi viime aikoina useaan otteeseen.

-Kyllä tässä on ilmastonmuutos taustalla. Tämä vuosi tulee olemaan mittaushistorian lämpimin globaalisti ja mahdollisesti myös Suomessa, toteaa Rintaniemi.

Osaltaan huomiselle ennustettu poikkeuksellisen lämmin päivä johtuu siitä, että meri ei ole jäässä eikä se täten jäähdytä ilmaa.

Vaikka päivästä onkin tulossa ajankohtaan erittäin lämmin, niin se on synkkä ja harmaa. 

-Melkein koko maassa on pilvistä. Pohjois-Karjalassa ja Lapissa sateita tulee lumena, mutta muualla maassa vetenä. 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme