Mainos
Mainos

MTV:n nettikysely: Korruptioepäilyt vaikuttavat äänestyskäyttäytymiseen

MTV:n nettikysely kysyi, vaikuttaako vaalirahasotku seuraavien vaalien tulokseen. Enemmistö, yli 60 prosenttia vastaajista, on sitä mieltä, että vaalirahoitusepäselvyydet vaikuttavat suorasti heidän äänestämiseensä seuraavissa vaaleissa.

Nimimerkki "jku" tuumii, että politiikan uskottavuus kärsii tällaisista kohuista. "Korruptio on erittäin vakava asia ja varsinkin silloin, kun lainsäätäjät syyllistyvät siihen. Se vie uskottavuuden koko politiikasta. Valta tuhoaa näköjään meilläkin."

"Anonymous" on eri mieltä. "Kohu ei vaikuta vaaleihin. Mitä väliä sillä on, kuka antaa rahaa ja kenelle? Amerikoissa on pitkään ollut sellainen käytäntö, että suuret yritykset antavat vaalikassaan rahaa, eikä sille mahda pieni kansalainen mitään. Esimer kiksi George W. Bush ja hänen kilpailijansa saivat huomattavan suuria summia vaalikampanjoihinsa aseteollisuudelta, sekä ennen sotaa että sodan aikana."

"Hanne" on eri linjoilla. "Väitetään että Suomessa ei olisi juurikaan korruptiota. Kyllä sitä piisaa. Se on vain huomattavasti hienovaraisempaa kuin esimerkiksi Venäjällä. Suomalaiset oppineet poliitikot osaavat kiertää lakia ja lavastaa asiat näyttämään puhtoisilta."

"Korpraali" on turhautunut poliittisiin skandaaleihin. "Jos olisi edelleen tutkivaa journalismia, niin olisi ehkä vähemmän kaikenlaista kieroilua. Tunnettu tosiasiahan on, että poliitikkoon nähden korkkiruuvi on aivan suora."

"Dr. This" ei puolestaan usko, että sotku sekoittaisi poliittista pakkaa. "Kaikki puolueet, myös ne jotka eivät vielä paljastuneet, ovat aivan varmasti ottaneet rahaa vastaan."

Nimimerkki "ohje" on päättänyt äänestää seuraavissa vaaliessa sellaista ehdokasta, jonka kaapeista ei löydy luurankoja. "Äänestän ehdottomasti vain sitä, joka ilmoittaa tarkasti keneltä, ja millä perusteella on rahaa saanut. Se ratkaisee. Ihan sama millanen naama siellä yrittää. Tärkeintä on, kenen lauluja aikoo laulaa. Onko esimerkiksi kaksi kauppiasta määräämässä, ketkä lupia pytinkeille akiteeraa."

Nimimerkki "Onko tärkein asia" asettaa kyseenalaiseksi koko vaalirahoitus-keskustelun tarpeellisuuden. "Olisi paljon tärkeämpiä asioita, joihin media voisi laittaa tämänkin ajan ja resurssit. Paljon pörua tyhjästä."

MTV:n uutissivujen kyselyyn otti osaa yli 2000 vastaajaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme