Mainos
Mainos

MTV:n nettikysely: Myös isät pitäisi palkita kunniamerkeillä

Valtaosa MTV:n uutisten nettikyselyyn vastanneista on sitä mieltä, että myös isiä pitäisi palkita kunniamerkein. Valtakunnallisessa äitienpäiväjuhlassa tasavallan presidentti myöntää vuosittain kunniamerkkejä ansioituneille äideille. Ainakaan toistaiseksi isien suhteen ei ole samanlaista käytäntöä olemassa.

Nettikyselyyn on viikonlopun aikana vastannut lähes 3000 henkilöä, joista hieman päälle 70 prosenttia katsoo, että myös isien palkitsemiseen olisi jo aihetta.

- Tavalliset isät ovat tämän ajan viimeisiä tosisankareita, jotka pitävät huolta perheestään pitämättä mitään melua itsestään ja eivät varmasti halua tosi-tv-julkkiksiksi. Heidän kunniansa on kotona, kommentoi Ironcrossdad -nimimerkki.

Mummeli nimimerkin mukaan etenkin yksinhuoltajaisät olisivat palkintonsa ansainneet.

- Hyvät yksinhuoltajaisät ansaitsevat kiitoksen.

Samoilla linjoilla on myös Äiti-nimimerkillä kirjoittava

- Onhan paljon isiä, jotka huolehtivat lapsistaan jopa ilman äitiä.

Juhanin mukaan isät ansaitsevat kunniamerkkinsä tasa-arvon vuoksi.

- Yhteiskunta on rakentunut äitiyden ylistykseen, vaikka monesti isät ja miehet tekevät uhrautuvaa työtä perheensä eteen. Siitä ei puhuta, koska niin on opetettu.

"Prenikat ja mitalit vanhanaikaisia"

Vajaan 30 prosentin mielestä isät eivät kunniamerkkejä tarvitse. Perusteluissa löytyy monenlaisia näkökulmia, mutta monista kuuluu läpi se, ettei kumpiakaan, äitejä tai isiä tarvitsisi erikseen mitaleilla palkita. Montsari pakitsisi isiä ja äitejä mieluummin vaikka veroalennuksilla.

- Joutavien killuttimien jakaminen voitaisi lopettaa muutenkin, jos haluaa palkita vanhempia voi sen tehdä esim. verotuksen ja palveluiden kautta.

Samoihin periaatteisiin vetoaa nimimerkki Sutki

- Ketään ei pitäisi palkita kultaristein. Sitä on paha syödä eikä sillä osta vessapaperia. Paitsi jos panttaa. Kyllä tällä vuosituhannella pitäisi jo uskaltaa palkita ihmisen ansiot käyttökelpoisella pätäkällä, kuten maailmallakin tehdään esim. Nobel. Vai olisiko jo aika siirtyä realiaikaan tässäkin asiassa: kannustus ja tuki siinä ja nyt, kun sitä tarvitaan.

Monista ei-vastauksista ilmenee lisäksi, että koko kunniamerkkitouhu on vanhanaikaista ja turhaa.Näin kokee esimerkiksi nimimerkki Hanski.

- Prenikat on Bresnevin ja Neuvostoliitto-aikakauden jäänne.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme