Mainos
Mainos

MTV:n nettikysymys: Lukio ei ole liian helppo

Nykymuotoinen lukio on tarpeeksi vaikea oppilaalle. Tätä mieltä on suurin osa - yli 2000 - MTV:n nettikysymykseen vastanneista. Kysymys kirposi tämän kevään ylioppilaan Jere Järlströmin ennätystuloksesta - hän kirjoitti peräti 11 laudaturia.

MTV:n nettikysymys kuului: Onko nykylukio liian helppo? Suurin osa vastanneista - yli 70 prosentia - on sitä mieltä, että nykylukio ei ole liian helppo. Sen sijaan lähes 30 prosenttia pitää lukiota yksinkertaisesti liian lekkerinä.

Monen mielestä lukiossa riittää kyllä tekemistä sillä perusteella, että kotitehtäviä on todella paljon.

- Lukio ei todellakaan ole liian helppo koulu. Tunnollinen opiskelija saa helposti kulutettua itsensä loppuun, kun melkein kaikki vapaa-aika menee koulutöiden parissa, kirjoittaa eräs vastaaja.

- Jos tuloksia aikoo saada aikaiseksi, ei takuulla ole helppoa. Tietysti nerot on erikseen, perustelee toinen.

Erään vastaajan mielestä opiskelemisen tyyli nykylukiossa on aiemmasta jonkin verran muuttunut.

- Ei ole todellakaan helppo, seuraan lapsenlapseni lukionkäyntiä ja vertaan sitä omaani. Paljon enemmän oma-aloitteellista tehtävää nykylukiossa vaaditaan kuin ennen, jolloin päntättiin kyllä tosi kovin teoriaa vaikka ulkolukemisella.

"Kirjoituksiin voi nyt osallistua monena vuonna"

Joidenkin MTV:n nettikysymykseen vastanneiden mielestä nykylukio on helppo aiempaan verrattuna. Monen mielestä lukio-opiskelua helpottaa se, että ylioppilaskirjoitukseen voi osallistua useana vuonna.

- Aikaisemmin kirjoitettiin ylioppilaskirjoitukset kerralla ja niihin treenattiin se reilu kuukausi kunnolla ja oli rankkaa. Nyt tuntuu, että on muotia hajauttaa kirjoitukset usealle vuodelle ettei olisi niin rankkaa. Rankkaa se pitääkin olla, kirjoittaa eräs vastaaja.

- Nykyisin saa kirjoittaa kokeet monessa erässä ja korotellakin, Samoin on tullut paljon uusia arvosanoja. Kun minä kirjoitin, oli vaan i, a, c ja l, muistelee toinen.

- Ennen joutui itse tekemään enemmän huonommilla välineillä. Iltalukioonkin pääsemiseksi piti olla korkea keskiarvo. Itse olin kokopäivätyössä, illat lukiossa, ainainen köyhyys = pula kirjoista, vihkoista, vaatteista, ruuasta jne. No, hyvin kävi, mikään ei ollut itsestään selvää, oppi yrittämään. Tiedän, että selviän, jos on kaksi tervettä kättä ja iloinen mieli - rakkaudesta puhumattakaan!

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme