Mainos
Mainos

MTV:n tutkimus: EU-ehdokas vielä auki monilla

Monet äänestäjät eivät ole vielä päättäneet omaa ehdokastaan europarlamenttiin, vaikka puolue on jo selvillä. Tämä käy ilmi MTV3:n teettämästä mielipidekyselystä, joka julkistettiin perjantai-iltana.

Kyselyn mukaan SDP on selvästi suurin puolue myös europarlamenttivaaleissa. Puolueen kannatukseksi tuli 26,5 prosenttia.

Keskustan kannatus on 22,5 ja kokoomuksen 20,1 prosenttia. Keskustan kannatus oli tässä kyselyssä runsaat kaksi prosenttiyksikköä ja kokoomuksen reilun prosenttiyksikön suurempi kuin MTV:n kunnallisvaaligallupissa.

Vasemmistoliitolle mittaus osoitti 11,9 prosentin ja vihreille 5,7 prosentin kannatusta. RKP:n luku on 5,8, nuorsuomalaisten 2,6 ja muiden ryhmien yhteensä 4,9 prosenttia.

Tutkimuksen tehnyt Radar kysyi haastateltavilta ensin, mitä puoluetta tai ryhmittymää he aikovat äänestää EU-vaaleissa. Tämän jälkeen kysyttiin, ketä tämän ryhmän ehdokasta he aikovat äänestää.

Puoluekantansa ilmoitti noin 1500 ihmistä, joista lähes viidennes ei ollut nimennyt vielä omaa ehdokastaan.

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme