Mainos
Mainos

MTV:n vaaliasiantuntija ei usko uusiin vaaleihin

Politiikan tutkija ei usko ennenaikaisiin vaaleihin.

Åbo Akademin professori, MTV Uutisten vaaliasiantuntija Kimmo Grönlundin mukaan hallituspuolueet tuskin ovat halukkaita ennenaikaisiin vaaleihin, koska se olisi merkki parlamentaarisesta kriisistä.

– Enkä usko, että hallitus myöskään menettää enemmistöään eduskunnassa, vaikka keskeiset puheenjohtajat ja ministerit vaihtuisivatkin. Ja vaaleihin on vain vuosi aikaa, Grönlund sanoo.

Grönlundin mukaan pääministerin vaihtuminen ei ole niin suuri poliittinen kriisi, että se vaatisi uusia vaaleja. Grönlund muistuttaa, että myös esimerkiksi Mari Kiviniemi (kesk.) tuli pääministeriksi ilman vaaleja kesken hallituskauden.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini katsoo, että Suomessa pitäisi järjestää ennenaikaiset eduskuntavaalit, jos pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) lisäksi myös varapääministeri Jutta Urpilainen (sd.) lähtee hallituksesta. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme