Mainos
Mainos

MTV:n vaaliasiantuntija pelasti uimarin - ehdotetaan hengenpelastusmitalia

MTV:n vaaliasiantuntija, Åbo Akademin professori Kimmo Grönlund pelasti eilen toisen uimarin hengen uimahallissa. 

Uimari oli jo vajonnut Impivaaran uimahallin altaan pohjalle sairaskohtauksen vuoksi. 

– Uidessani huomasin miehen altaan pohjalla. Aluksi näytti siltä, että hän sukeltaa, mutta sitten huomasin hänen tärisevän. Sukelsin perään sen enempää ajattelematta, Grönlund kertaa.

Hän tajusi, että mies oli nostettava pintaan. Grönlund kannatteli miestä veden pinnalla vettä polkien sen aikaa, kunnes uimavalvojat tulivat apuun nostamaan tajuttoman miehen altaan korkean reunan päälle. Sairaskohtauksen saanut mies virkosi ambulanssihenkilökunnan elvytettyä häntä hetken.

Aamulla Grönlund sai vielä puhelun ambulanssilääkäriltä. Tapahtuma oli ollut niin poikkeuksellinen, että vaaliasiantuntijalle ehdotetaan hengenpelastusmitalia.

– Myös miehen naisystävä oli paikalla uimahallissa ja lähetti minulle vielä aamulla sähköpostia. Mutta tein vain sen, mitä jokainen olisi tehnyt, Grönlund sanoo.

– Mutta vasta eilen illalla kotona tajusin, mitä olikaan tullut tehtyä. Ajattelin, että tämähän on hieno juttu - kerrankin professori tunsi tehneensä jotakin hyödyllistä, Grönlund naurahtaa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme