Mainos
Mainos

MTV:n vaalikone: Kuntaliitoksille kannatusta

Kuntaliitokset saavat kannatusta niin suomalaisilta äänestäjiltä kuin kunnallisvaaliehdokkailtakin.

MTV:n vaalikoneen vastausten mukaan kokoomuksen, SDP:n ja vihreiden ehdokkaat pitävät liitoksia hyvänä ratkaisuna kuntien taloudelliseen ahdinkoon.

Suurista puolueista ainoastaan keskustan ehdokkaat ovat vain niukasti kuntaliitosten kannalla, ja mielipiteet hajaantuvat paljon kuntakohtaisesti. Kuntaliitoksia vastaan ovat ainoastaan perussuomalaiset.

Suurin osa äänestäjistä puolestaan pitää liitoksia hyvänä ratkaisuna kuntien taloudelliseen ahdinkoon.

Kuntavaalikoneessa kysytään myös vastaajien suhtautumista kuntaliitoksiin oman kunnan kohdalla.

Oman kuntansa kohdalla kuntaliitoksiin ovat suoraan valmiita vihreät, kokoomus ja SDP. Perussuomalaiset vastustavat liitoksia myös tässä tapauksessa.

Kun kyseessä ovat kuntaliitokset oman kunnan kohdalla, myös äänestäjien suhtautuminen muuttuu astetta negatiivisempaan suuntaan. Silti suurin osa äänestäjistä puoltaa kuntaliitoksia myös tässä suhteessa.

Vaikka suuri osa MTV:n vaalikoneeseen vastanneista kannattaa kuntaliitoksia, kukaan ei ole kuntien pakkoliitosten kannalta. Sekä kaikkien puolueiden ehdokkaat että äänestäjät vastustavat kuntien pakkoliitoksia. Äänestäjät suhtautuvat asiaan kuitenkin ehdokkaita hitusen myönteisimmin.

MTV:n vaalikoneeseen on vastannut tähän mennessä 15 600 ehdokasta sekä yli 150 000 äänestäjää.

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme