Mainos
Mainos

MTV paikalla: Palaneessa rengashallissa varastoitiin valtavasti talvirenkaita – "Savu oli erittäin sankkaa ja myrkyllistä"

Tuli on tuhonnut noin tuhannen neliön rengashallin Teollisuustiellä Porvoossa. Katon korjaustöistä aiheutunut palo levisi nopeasti ja tuhosi koko rengashallin. 

– Itä-Uudenmaan pelastuslaitos sai hälytyksen kello 10.19, että rengasliikkeen katolla tehdään korjaustöitä ja että rakennuksen katolla näkyy liekkejä, kertoo päivystävä palomestari Petri Lyttinen Itä-Uudenmaan pelastuslaitokselta. 

– Hyvin nopeasti koko rakennus oli täyden palon vallassa, eikä sitä pystytty pelastamaan. Keskityimme sitten sammutustöissä pelastamaan vieressä olleen toisen hallin, joka on täynnä renkaita. Se onnistuttiinkin pelastamaan, Lyttinen jatkaa.

Palossa tuhoutuneessa hallissa oli sisällä useita ajoneuvoja. 

– Hallissa olleet nosturit ja muut työkalut sekä yksi henkilöauto tuhoutuivat. Sen sijaan muut sisällä olleet ajoneuvot saatiin pelastettua, Lyttinen kertoo.  

Henkilövahinkoja tulipalo ei aiheuttanut, mutta Tarmolan alueelle annettiin vaaratiedote savun takia. Alueen asukkaita kehotettiin muun muassa sulkemaan ikkunat ja ilmanvaihto.

– Tähän aikaan vuodesta rengasliikkeissä on varmasti varastot täynnä talvirenkaita ja se myös osaltaan vaikutti tähän paloon, että savu oli erittäin sankkaa, paksua ja myrkyllistä. Tästä syystä jouduttiin antamaan vaaratiedote, Lyttinen sanoo.

Lyttinen kertoo, että suuronnettomuuden vaaraa ei kuitenkaan ollut. 

– Suurin vaara oli ihmisille, jotka jäivät tuulen alapuolelle. Siksi annettiin vaaratiedote. Kaiken kaikkiaan oli pahimmillaan 15 yksikköä paikalla sammuttamassa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme