Mainos
Mainos

MTV Uutiset Imatralla: Suuri suru edelleen päällimmäisenä - ”Ei tätä jaksa vieläkään ymmärtää”

Tasainen kynttilöitä tuovien ihmisten virta vei tänään Imatran kävelykadulle, kun viikonlopun ampumistapausta muistelevia ihmisiä kävi tapahtumapaikalla. Suru on edelleen päällimmäinen tunne paikkakunnalla.

– Kyllä tämä on koskettanut koko Imatraa, varmasti ihan jokaista. Tämä on totaalinen suru. Ei tälle löydy selitystä, eikä tätä jaksa vieläkään ymmärtää, Päivi Lahenmaa sanoo kynttilämeren äärellä.

Moni kävelykadulla tapahtumapaikan ohi kulkenut pysähtyi hetkeksi hiljentymään.

– Tässä se tulee niin konkreettiseksi. Ei voi elämästä koskaan tietää. Eniten surettavat nämä lapset, jotka jäivät ilman äitejään, eräs imatralainen sanoo.

Imatralla tapahtuman aiheuttamaa järkytystä on käsitelty monin tavoin. Kriisipiste avattiin tapahtuman jälkeen, ja erilaista keskusteluapua on ollut tarjolla. Kaupunkilaisten kohdatessa toisensa ensimmäinen puheenaihe onkin ymmärrettävästi viikonlopun traagisissa tapahtumissa.

– Kyllä tämä varmasti lähentää ihmisiä. Imatralaiset on lämpimiä ihmisiä, että kyllä nyt varmasti halataan ja pidetään toisista huolta, Lahenmaa arvelee.

– Elämän on jatkuttava, mutta kyllä joulu on pilalla. Juhlat Imatralla on nyt juhlittu joksikin aikaa. Eniten tämä koskettaa tietysti omaisia, mutta pienellä paikkakunnalla lähes kaikki tunsivat tai ainakin tiesivät surmattuja, joten kyllä se koskettaa syvästi, Joni puolestaan sanoo.

”Vankila ehkä oikea paikka ole, mutta toivottavasti ei vapaudu”

Teosta epäilty 23-vuotias imatralaismies vangittiin Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa aiemmin päivällä todennäköisin syin. Aiemmin mies oli jo tuomittu tapon yrityksestä. Tapahtumapaikan vieressä olevassa ravintolassa surun ohella epäusko ja ärtymyskin ovatkin ajatuksissa.

– Toivon mukaan ei enää tästä vapaudu. Ei se vankila ehkä oikea paikka ole, mutta toivottavasti ei vapaudu. Eivät tässä paljon ministerin suunnittelemat uudet työryhmät lämmitä. Jos mihin niin tällaiseen pitäisi resursseja riittää, Joni sanoo.

– Jos jo aikaisemmin yrittää tappaa lyömällä kaveria veitsellä monta kertaa, niin kyllä siinä vaiheessa pitäisi jo jonkun tajuta että oikea paikka ei ole vapaana, vaan apua pitäisi pystyä tarjoamaan, Jussi kommentoi pöydän toiselta puolen.  


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme