Mainos
Mainos

MTV Uutiset Ranskassa: Legbe jäi autollaan tunneliin tulvavesien alle – "ilman heitä en olisi elossa"

Ranskan Rivieralla jopa 16 ihmistä on kuollut ja kolme kadonnut rankkasateiden aiheuttamissa tulvissa. Myöhään lauantai-iltana alkanut sade nosti veden eteläranskalaisten kaupunkien kaduille ennennäkemättömän nopeasti.

Palomiehet yrittivät aamupäivällä pumpata vettä Cannesin juna-aseman piripintaan täyttyneessä alikulkutunnelista. Mutavedessä kellui myös Legbe Pozmontierin kolhiintunut auto, jonka takakontti oli selällään. Ohikulkijat pysähtyivat kuvaamaan tilannetta. 

– Kun olin menossa alikulkutunneliin, siellä oli noin viisi senttiä vettä. Kun laskeuduin ramppia alas, vesi nousi hetkessä kolmeen metriin. Ja minä olin sisällä autossa enkä saanut ovia enää auki, Pozmontier kertaa kauhutapahtumia.

Onneksi paikalle sattui kolme nuorta: kaksi tyttöä ja poika, jotka auttoivat miehen ulos.

– Heidän onnistui avata takakontti. Minä sain työnnettyä penkin alas ja pääsin ulos. Ilman heitä en olisi elossa, hän kertoi tunteikkaasti.

Vesi nousi makuuhuoneeseen

Golfe Juanissa, vain muutamien kilometrien päässä Cannesista, nopeasti vedellä täyttynyt junaradan alikulkutunneli koitui kolmen ihmisen kohtaloksi. Vesi nousi myös lukuisiin koteihin ja kauppoihin.

– Meidän huoneemme on talon alakerrassa. Kun heräsin, vettä oli 15 senttiä ja yön aikana se nousi 80 senttimetriin. Onneksi meillä on toinen kerros – me pelastimme sen mitä oli pelastettavissa, kertoo Anne Seravian.

Seravian on asunut alueella 25 vuotta, muttei ole koskaan kokenut vastaavaa. Rankkasateisiin on Rivieralla totuttu, muttei tämänkaltaisiin tulviin. Talon vastaremontoitu alakerta on nyt pilalla. 

– Olen katkera. Mieheni rakensi alakertaa kuusi kuukautta ja olemme olleet siellä vasta kolme. Nyt se on kaikki mennyttä. Mutta toisaalta meillä ei ole hätää, täällä on ihmisiä, jotka menettivät henkensä.

Myrskyn uhreista kolme olivat Biotin vanhainkodin asukkaita. Pahiten tulvavesi teki tuhojaan Mandelieu-la-Napoulen rantakaupungissa, missä seitsemän ihmistä löytyi parkkihallista menehtyneenä. Lisäksi yksi uhri on löytynyt Antibesista leirintäalueelta sekä yksi henkilö Cannesista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme