Mainos
Mainos

MTV Uutiset selvitti: Enemmistö suomalaisista haluaa lisää liikuntaa peruskouluihin – noin puolet toivoo lisää matematiikkaa

Suomalaiset toivovat MTV Uutisten kyselytutkimuksen perusteella peruskouluihin vankemmin lisää liikuntaa kuin lisää matematiikkaa.

Video: Pisa-tulosten heikkeneminen huolettaa suomalaisia.

Liikunnan määrän lisäämistä halusi vastaajista yhteensä 63 prosenttia.

Matematiikan lisäämistä toivoo puolestaan 48 prosenttia.

Sukupuolten välillä oli liikunnan kohdalla pieni ero, sillä naisista 65 prosenttia toivoi lisää liikuntaa, kun miehillä vastaava lukema oli 62 prosenttia. Ero mahtuu virhemarginaaliin.

Alueelliset erot olivat tutkimuksessa Lapin lääniä lukuunottamatta maltillisia.

Lapin läänin alueella asuvista 84 prosenttia vastaajista toivoi lisää liikuntaa ja vain 23 prosenttia lisää matematiikkaa.

Liikuntaa halusivat lisää etenkin vähemmän koulutetut: 78 prosenttia kansakoulu- ja 66 prosenttia perus- tai keskikoulupohjaisista vastaajista toivoi lisää liikuntaa, kun yliopistotutkinnon suorittaneilla lukema oli 51 prosenttia.

Matematiikan ja kielten opetusta arvostetaan

Avokysymyksissä kymmenet kyselyyn vastaajat olivat sitä mieltä, että kaikista oppiaineista juuri matematiikan opetus on Suomessa kaikkein parhaimmalla tasolla.

Vielä enemmän mainintoja keräsivät kielet, etenkin englanti ja äidinkieli.

Tutkimus tehtiin  01.–07. elokuuta ja siihen vastasi 1 058 täysi-ikäistä henkilöä. Virhemarginaali on suurimmillaan 3 prosenttia suuntaansa. Tutkimuksen toteutti Corefiner Oy.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme