Mainos
Mainos

MTV Uutislive klo 13.30: Potilaan valinnanvapaus – hyväosaisten järjestelmä?

Vuodenvaihteesta alkaen suomalaiset ovat voineet hakeutua erikoissairaanhoitoon mihin tahansa julkiseen sairaalaan. Hoitopaikan valinta täytyy tehdä yhteisymmärryksessa lähetteen tekevän lääkärin kanssa.

MTV Uutislivessä tarkastellaan miten järjestelmä sairaanhoitopiirien välillä on lähtenyt käyntiin.

MTV:n tutkivan ryhmän toimittaja Salla Vuorikoski on selvittänyt muun muassa, kuinka paljon valinnanvapautta on käytetty.

Onko kyseessä hyväosaisten järjestelmä, jossa väestön terveyserot kasvavat edelleen? Koulutetuilla ihmisillä on paremmat mahdollisuudet etsiä tietoa sairaaloiden ja terveyskeskusten nettisivuilta.

Toisaalta taas esimerkiksi mielenterveyspotilailta saattaa vaatia erittäin suuria voimavaroja hakeutua edes lähimpään mahdolliseen hoitopisteeseen. Tätä mieltä on muun muassa Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntayhtymän johtaja Jouko Isolauri

Eurovaalien ennakkoäänestys päättyy tänään

MTV Uutislive kysyy myös mitä voi päätellä – vai voiko mitään – eurovaalien ennakkoäänestyksen äänestysinnosta. Tänään on ennakkoäänestyksen viimeinen päivä. Tähän mennessä äänensä on antanut yli 600 000 suomalaista eli 14,3 prosenttia äänioikeutetuista. Tänään on ennakkoäänestyksen viimeinen päivä.

MTV Uutisten vaaliasiantuntija Kimmo Grönlund arvioi äänestysintoa ja sen vaikutusta puolueiden pärjäämiseen.

MTV Uutislive klo 13.30. Lähetyksen juontaa Anne Sjöholm

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme