Mainos
Mainos

MTV Uutislive klo 15: Lisää terveitä elinvuosia – terveystohtori Pekka Puskan teesit

Useimmat meistä sairastuvat yhä kansantauteihin, joiden syyt ovat pitkälti elintavoissamme. Ravinto, tupakka, alkoholi ja liikunta – tai paremminkin sen puute – vaikuttavat oleellisesti terveyteen.

Terveystohtoriksi itseään kutsuva professori Pekka Puska on julkaissut kirjan Raha tai henki, jossa hän korostaa päätöksentekijöiden roolia helpottaa terveellisten valintojen tekemistä.

MTV Uutislivessä kello 15 professori Puska saapuu Mari Sarolahden vieraaksi.

Miten päätöksentekijät voivat vaikuttaa siihen, että terveellisten valintojen tekeminen olisi kansalaisille mahdollisimman helppoa? Puskan mukaan yhteiskunnan päätöksissä raha ajaa usein terveyden edelle. Mutta voidaanko hyvä kansanterveys yhdistää taloudelliseen kehitykseen?

Entä mikä on yksilön ja toisaalta yhteisön vastuu terveydestä? Professori Puskan mukaan muutos tapahtuu yhteisössä – elintapoja on helpompi muuttaa, kun yhteisö ympärillä muuttuu.

Kokoomus saa uuden ministerin   

MTV Uutislive ottaa myös yhteyden eduskuntaan, missä kokoomus päättää ministerivalinnasta. Vihreiden jätettyä hallituksen ympäristöministerin salkun saa kokoomus. Politiikan toimittaja Mari Haavisto raportoi. 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme