Mainos
Mainos

MTV Uutislive klo 15: Rattijuopoille tiukemmat rangaistukset? Muistoja EU-kansanäänestyksen ajoilta

MTV Uutislivessä klo 15 paneudutaan tänään rattijuopumuksen rangaistuksiin ja Ebola-uhkakuviin Euroopassa sekä muistellaan Suomen historian toista kansanäänestystä.

Kansalaisaloitteen rattijuopumustuomioiden tiukentamisesta on allekirjoittanut yli 62 000 suomalaista. Aloitteen laati lapinlahtelainen isä, jonka 11-vuotias tytär kuoli ja 16-vuotias tytär loukkaantui vakavasti rattijuopon aiheuttamassa onnettomuudessa kaksi vuotta sitten.

Aloitteessa ehdotetaan muun muassa, että rattijuoppojen aiheuttamat kuolemantapaukset katsotaan tapoiksi ja valtio takavarikoi rattijuopon ajaman auton.

MTV Uutisliven studiossa aloitetta kommentoi Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen erikoissuunnittelija Hannu Niemi.

Uhkaako ebola Eurooppaa?

EU:n terveysministerit ovat koolla Brysselissä, jossa he pohtivat ebolaviruksen torjuntaa. Yksi esillä olevista mahdollisuuksista on, että käyttöön otettaisiin erityistarkastuksia koko Unionin laajuisesti.  

Ebolaviruksen torjuminen EU:ssa on noussut esiin sen jälkeen, kun Yhdysvalloissa kaksi hoitajaa sai tartunnan epäselvien suojautumismääräysten takia, ja yksi keskeinen leviämismahdollisuus ovat tartunnat uhka-alueilta saapuvien lentomatkustajien kautta.

Arviot EU:n uhkakuvasta saamme tuoreeltaan kokouksen suomalaisedustajalta.

Kyllä EU:lle – muistoja 20 vuoden takaa

Lähetyksen lopuksi muistelemme vuoden 1994 EU-kansanäänestystä. Politiikan toimituksen esimies Timo Haapala kertoo ajasta ja olosuhteista, joissa äänestys tehtiin ja arvioi miten silloin esitetyt uhat ja mahdollisuudet ovat toteutuneet.

1990-luku muistetaan lamasta, korkeista pankkikoroista, Venäjän muotoutumisesta Neuvostoliiton raunioille ja EU:n itälaajentumisesta.

MTV Uutisliven juontaa Anne Sjöholm

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme