Mainos
Mainos

MTV Uutislive: Nämä asiat voivat vaikuttaa ebolasta paranemiseen

Se, miksi osa toipuu ebolasta ja toiset eivät, on yhä suuri kysymysmerkki.

MTV Uutislivessä vieraillut Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin osaston ylilääkäri Veli-Jukka Anttila sanoo, että taustalla saattaa olla perinnöllisiä tekijöitä.

– Se tiedetään, että jos virusmäärät ovat potilaan veressä kovin korkealla tasolla, niin ennuste on usein huono. Osalla potilaista virusmäärät jäävät matalammiksi, sanoo Anttila.

Ylilääkärin mukaan on tehty myös laskelmia, joiden mukaan länsimaihin hoitoon tuotujen potilaiden paranemisprosentti on korkeampi kuin itse epidemia-alueella.

– Mahdotonta on sanoa, johtuuko tämä siitä, että hyväkuntoiset potilaat on ylipäätään pystytty lähettämään kotimaihinsa hoitoon vai liittyykö tähän hoidollista tekijää.

Sierra Leonesta juuri palannut SPR:n neuvonantaja Tiina Saarikoski arvelee, että aikainen diagnoosi ja hoito parantavat sairastuneen ennustetta.

– Jos tulee hoitoon jo kovin huonossa kunnossa, niin silloin ei ole paljon enää tehtävissä, sanoo Saarikoski. 

Saarikosken mukaan ebolan hoito on periaatteessa aika yksinkertaista, koska tautiin ei ole lääkettä.

– Potilaalle annetaan perushoitoa eli nesteytystä, kipulääkitystä, ravitsemusta ja lisäksi hoidetaan muita infektioita, jotka saattavat jyllätä päälle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme