Mainos
Mainos

Video - MTV Uutisten erikoislähetys: Tuliko hyvä sote vaiko paha sote?

Hallitus kertoo tänään iltapäivällä tarkempia tietoja sote-ratkaisustaan.

Tiedotustilaisuus valtioneuvoston linnassa alkaa kello 13.00. MTV Uutiset seuraa lähetystä suorana kello 12.50 alkavassa erikoislähetyksessä.

Myös toimittajamme Salla Vuorikoski seuraa sote-infoa Twitterissä.

Sote-paketin sisältöä esittelevät perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula (kesk.), kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk.), ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka (kok.), eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho (ps.) sekä alivaltiosihteeri Tuomas Pöysti.

Tiedotustilaisuuden jälkeen sote-ratkaisua arvioivat uutisstudiossa muun muassa johtaja Raimo Kekkonen Lohjan sairaanhoitoalueelta ja eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen, vihreiden kansanedustaja, Outi Alanko-Kahiluoto.

Sote-ratkaisu syntyi kovan väännön jälkeen perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Ratkaisussa itsehallintoalueita perustetaan 18, mutta sosiaali- ja terveyspalveluja järjestetään vain 15 alueen puitteissa.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoi lauantaina, että päätöstä ei ollut vielä siitä, mitkä maakunnat joutuvat tekemään yhteistyötä toisten kanssa.

Osana sote-ratkaisua säädetään valinnanvapauslainsäädäntö, joka mahdollistaa sen, että käyttäjä valitsee itse joko julkisen, yksityisen tai kolmannen sektorin palevluntuottajan. Ratkaisun käytännön toteutusta ei vielä tiedetä.

Laaja ympärivuorokautinen päivystys järjestetään jatkossa 12:ssa sairaalassa, kun nyt niitä on 19.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme