Mainos
Mainos

MTV valvontapartion matkassa: Yllätyskehut kaupan väeltä: "Illan tunnit haluttuja vuoroja"

Kaupan aukioloaikojen vapauttaminen saa yllättävän hyvää palautetta työntekijöiltä, vaikka ay-liike sitä pitkään vastustikin. Parempi palkka houkuttelee monia ilta- ja viikonlopputöihin.

– Haluttuja vuoroja ovat, HOK-Elannon varapääluottamusmies Kenneth Lindström summaa ensimmäisten viikkojen kokemukset.

MTV uutiset kiersi tänään Palvelualojen ammattiliiton valvontapartion matkassa Vantaalla. PAM kerää tällä viikolla työntekijöiden kokemuksia aukiolojen vapauttamisesta.

– Pienipalkkaisia ihmisiä ollaan, joten tuntuu hyvältä ja tuntuu tilipussissa, kun esimerkiksi pääsiäisenä voi tehdä kolme sunnuntaipäivää lisineen, Lindström sanoo.

– Tärkein viestimme on, että myyjille pitää saada nyt vihdoin viimein kokopäivätyö eli lisätunnit omalle väelle, sanoo puolestaan PAMin järjestöjohtaja Niina Koivuniemi.

Myös ay-liikkeen huoli perheellisten lastenhoitohuolista on otettu ainakin alkuvaiheessa huomioon. HOK-Elannon Lindström pitää hyvänä sovittua siirtymäaikaa, jolloin työntekijöiden ei tarvitse ottaa hankalia työvuoroja.

Työntekijöiden PAM pelkää, että aukioloaikojen vapautus ei tuo koko kaupan alalle pelkkää hyvää. S-ryhmä on lähtenyt liikkeelle voimakkaammin kuin kilpailijansa.

– Meillä on yksi esimerkki, jossa eräs kauppa on osa-aikaistanut väkeään ja ilmoittanut syyksi, että viereinen kauppa laajensi aukioloaikoja ja asiakkaat ovat siirtyneet sinne, Niina Koivuniemi sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme