Mainos

MTV3-kanavalta uutisia taas tänään

Työnseisauksen eilen keskeyttämä MTV:n uutistoiminta on palannut normaaliksi ja tänään nähdään taas kaikki uutislähetykset tuttuun tapaan.MTV:n uutistoiminta on palannut tänään normaalielämään eilispäiväisen työnseisauksen jälkeen. Suuri osa MTV Oy:n henkilökunnasta marssi eilen iltapäivällä ulos työpaikaltaan vastalauseena yhtiön ilmoitukselle supistaa MTV:n toimintaa 150 henkilötyövuodella. Samalla jäivät lähettämättä kaikki kanavan illan tv-uutislähetykset.

Ensimmäiset uutisten työntekijät palasivat työpaikalleen toimitukseen aamuneljältä sähketoimitukseen ja Huomenta Suomi -ohjelman valmisteluihin. MTV:n toimitusjohtaja Ilkka Kylmälä oli Huomenta Suomi -ohjelman haastateltavana aamulla.
MTV Oy ilmoitti eilen aloittavansa toimintaprosessiensa mittavan uudistamisen. MTV kertoi tiedotteessaan, että uudistusten syynä ovat MTV:n kilpailutilanteen ja toimintaympäristön merkittävä muuttuminen viime vuosina. MTV:ssä on toteutettu laaja toimintoanalyysi, jolla on selvitetty eri toiminnan tehokkuutta ja kartoitettu kehittämiskohteita. Lähinnä ohjelmatuotannon, uutis- ja ajankohtaistoimituksen, teknisten palveluiden ja aluemyynnin uudistuksilla toimintaa pyritään tehostamaan vuositasolla noin 150 henkilötyövuoden verran.

MTV Oy ilmoitti keskittävänsä MTV3-kanavan myyntitoiminnot pääasiassa pääkaupunkiseudulle ja muille kasvaville talousalueille. Samalla myynnissä siirrytään hyödyntämään aikaisempaa enemmän uusia sähköisiä välineitä. MTV Oy lakkauttaa aluemyyntikonttorit Lappeenrannassa, Lahdessa ja Jyväskylässä ja lisäksi Tampereen, Porin ja Rovaniemen aluemyyntikonttorit yhdistetään näillä paikkakunnilla ilmestyvien Alma Median maakuntalehtien yhteyteen, MTV kertoi tiedotteessaan.

MTV on ulkoistanut viime vuosina voimakkaasti ohjelmatuotantoaan ja se on myynyt muun muassa MTV Viihde Oy:n ja MTV:n draamatuotannon. Jatkossa MTV keskittyy tuotantotoiminnassaan studioilla ja ulkolähetyskalustolla toteutettaviin vaativiin kameratuotantoihin sekä näihin tuotantoihin liittyviin jälkikäsittelytehtäviin.

MTV kertoi tiedotteessaan, että suunnitelman mukaan ohjelmatuotannon järjestelypalvelut lopetetaan, MTV-Tuotanto Oy:n tapahtumaohjelmat myydään ja muutenkin tuotantokapasiteetti mitoitetaan pitkäaikaisten ohjelmasopimusten mukaiseksi ja peruskysynnän ylittävät tuotantopalvelut ostetaan ulkoa. Samassa yhteydessä tekniset palvelut yhdistetään Tuotanto-osaston organisaatioon.

MTV:n uutis- ja ajankohtaisohjelmien organisaatio muuttuu maaliskuun alusta alkaen. Tuolloin uutistoiminta jaetaan uutishankintaan ja uutisohjelmien tuottamiseen ja samalla toimitusten eri osien välistä yhteistyötä lisätään. Samassa yhteydessä uudistetaan myös toimituksen henkilöstön tehtävänimikkeet ja toimenkuvat. Näillä uudistuksilla varaudutaan siihen, että toimituksella on mahdollisimman hyvät valmiudet tuottaa sisältöjä moniin eri jakelukanaviin. Samalla nykyinen suunnitteluosasto ja infopalvelu yhdistetään erilliseksi tietopalveluksi ja siihen yhdistetään osia lopetettavan kirjaston palveluista.

MTV-konsernin toiminnan kokonaistehokkuuden parantamiseen tähtäävien suunnitelmien läpikäynti aloitetaan yhteistyössä henkilöstön kanssa ensi viikolla. Näiden keskustelujen aikana määritellään tarkemmin toteutettavat uudistukset MTV:n toimintaprosesseissa sekä niiden henkilöstövaikutukset ja toteutettavien toimenpiteiden aikataulut. Kaikkiaan tehostamistoimenpiteiden vaikutus on yhteensä noin 150 henkilötyövuotta, mikä sisältää myös muutokset käytettävässä free lancer -henkilöstössä. Tänään on annettu kutsu yhteistoimintalain mukaisiin neuvotteluihin, jotka käynnistyvät kuluvan kuun lopulla. Yt-menettely päättyy arviolta maaliskuun puolessa välissä 2001, MTV Oy kertoi tiedotteessaan.

Yt-menettelyn aikana selvitetään myös mahdollisuudet henkilöstön siirtymiseen uusiin työtehtäviin MTV Oy:ssä ja Alma Media-konsernissa. Samalla kartoitetaan mahdollisesti irtisanottavan henkilöstön halukkuus erilaisiin eläke- ja koulutusjärjestelyihin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot