Mainos
Mainos

MTV3: Kyrö kantoi lääkärilaukkua Otepäässä

Helsingin poliisi aikoo tutkituttaa Hiihtoliiton lääkelaukusta löytyneet ylimääräiset ruiskut ja infuusionestepussit Keskusrikospoliisin (Krp) rikosteknisessä laboratoriossa.

Pyyntö ruiskujen ja muiden tavaroiden tutkimisesta lähtee Krp:n laboratorioon heti huomenna.

Hiihtojoukkueen yhteisessä käytössä olleessa laukussa oli suuri määrä erilaisia lääkkeitä, mutta myös kuusi pussia samanlaista infuusionestettä, joista Janne Immonen ja Jari Isometsä kärähtivät.

MTV:n uutisten videokuvat liittävät ainakin hiihtovalmentaja Kari-Pekka Kyrön kadonneeseen doping-lääkelaukkuun. Huoltoasemalle jääneestä laukusta löytyi kuusi käytettyä plasmaekspanderi-pussia sekä kolme neulaa.

Infuusipussit

Puheenjohtaja Timo Seppälä Suomen antidoping-komiteasta sanoo, että "Ne ovat kaikkein raskauttavimmat asiat mitä tästä löytyy".

Seppälän mukaan pussien ja neulojen määrä viittaa siihen, että Virossa plasmaekspanderia on käyttänyt useampi hiihtäjä.

MTV3:n arkistoista löytyy video, jossa laukku on 10. päivänä helmikuuta Virossa Otepäässä hiihtovalmentaja Kari-Pekka Kyrön kädessä. Joukkue on lähdössä kotimatkalle Suomeen. Poliisin valokuva lääkelaukusta on otettu eri kulmasta, mutta esimerkiksi päädyssä olevaan Suomi-tarraan vertailemalla johtopäätös on selvä.

Hiihtoliiton lääkärilaukku

Näin Kari-Pekka Kyrö vastasi MTV:n uutisille: "Mä tiedän siitä (laukusta) kaiken muun, mutta en sitä miten se on joutunut sinne huoltoaseman pihalle. Todennäköisesti se on hävinnyt meiltä Helsingin lentoasemalta."

Kyrö myöntää kertoneensa osatotuuksia, mutta pian on hänen mukaansa koko totuuden aika.

"Tässä on minunkin puoleltani selvittely menossa ja teen sen huolellisesti. Käyn kaikki asianosaiset lävitse ja kaikki asiat läpi, jotta voin antaa lopullisia vastauksia. Kyrö sanoo tulevansa julkisuuteen huomenna tai keskiviikkona.

Opetusministeriö teki tutkintapyynnön

Tavaroiden tutkituttamisesta päätti Malmin poliisipiirin päällikkö Mauri Hyppönen sen jälkeen, kun hän oli neuvotellut Helsingin poliisikomentajan Paavo Koskelan kanssa. Lääkelaukun ylimääräiset tavarat ovat tähän asti olleet Malmin poliisin huostassa, ja tapausta on käsitelty löytötavara-asiana.

Opetusministeriö teki myöhemmin tänään tutkintapyynnön, minkä takia doping-jupakkaa selvitetään nyt myös Helsingin rikospoliisin puolella. Ministeriö pyytää poliisia selvittämään, liittyykö doping-skandaaliin mitään rikosta. Tutkinnanjohtajan, rikosylikomisario Pentti Kaukon mukaan mitään päätöksiä mahdollisesta esitutkinnan aloittamisesta ei ole tehty. Lääkelaukun tavarat aiotaan kuitenkin tutkia joka tapauksessa, vaikka rikosepäilyille ei löytyisikään katetta.

Dopingskandaalin paisuminen ja jupakan yhteiskunnalliset ulottuvuudet vaikuttivat siihen, että poliisi päätti ottaa tarkempaa selkoa ruiskuista. Lääkelaukun ylimääräiset tavarat halutaan kuitenkin tutkia ennen kaikkea siltä varalta, että niitä saatetaan vielä tarvita todisteina jossakin rikosjutussa.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme